ОСТАННІ НОВИНИ

Після короткого затишшя бойові дії знову активізувалися

|

separatist_646faПісля короткого затишшя бойові дії на сході України знову активізувалися: кількість ворожих обстрілів наших позицій зросла вдвічі. Як поінформував сьогодні на брифінгу речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник,

незважаючи на відсутність фактів масового застосування важкого озброєння з боку противника на Луганському та Донецькому напрямках, обстановка залишається дуже напруженою, всупереч демагогії ватажків бойовиків.

На Луганському напрямку обстановка залишається достатньо напруженою, але контрольованою. Вчора бойовики активізувалися на сході області – в районі Щастя та Cтаниці Луганської, намагаючись дошкулити нашим підрозділам, що дислокуються на лівому березі Сіверського Донця. Також кілька епізодів порушення режиму тиші зафіксовано на північ від Первомайська – в районі смт. Донецький і сел. Золоте.

111На Донецькому напрямку не припиняються перестрілки та мінометні обстріли наших позицій в районі сел. Луганське. Також було відбито напад ворожої ДРГ.

З огляду на стратегічне значення Світлодарської агломерації та місцевої ТЕС противник намагається знайти слабкі місця у нашій обороні як з південного, так і зі східного напрямку. В районі Горлівки триває відносне затишшя – зафіксовано лише кілька незначних збройних провокацій і кілька мінометних обстрілів в районі смт. Новгородське, де розташована залізнична станція Фенольна. Водночас, за оперативною інформацією, бойовики проводять ротацію задля посилення контингенту в районі Горлівської агломерації.

111На захід від Донецька епіцентром бойових дій вчора була Мар’їнка, де перестрілки тривали цілий день. В цілому ситуація в районі аеропорту залишається незмінною – стабільно неспокійною і контрольованою з боку сил АТО.

На Маріупольському напрямку зафіксовано неодноразове застосування важкого озброєння з боку НЗФ. Зокрема, відбувся  потужний мінометний і артилерійський обстріли наших позицій в районі Гранітного і Новогригорівки. Також, у темну пору доби, противник здійснив ряд збройних провокацій під Павлополем з використанням великокаліберних мінометів і танків. В районі Широкиного фронт залишається стабільним.

Наразі відбувається інженерна розвідка зруйнованого села, після завершення якої розпочнеться його розмінування.

Вчора в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано 2 польоти ворожих  безпілотників.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – було поранено.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *