ОСТАННІ НОВИНИ

Зірвати будівництво пам’ятника Шептицькому зацікавлені антиукраїнські сили

|

Зірвати будівництво пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому зацікавлені антиукраїнські сили. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

112

За словами голови Львівської ОДА Олега Синютки, мова йде про спроможність української церкви та громади.

«Насправді мова йде не про пам’ятник Шептицькому. Мова йде про спроможність українців, спроможність церкви, української церкви, і про спроможність громади. Є купка людей, які нарешті скинули з себе маски. Бо коли подається позовна заява заборонити будівництво пам’ятника Шептицькому, то у цьому зацікавлені тільки антиукраїнські сили», – заявив Олег Синютка у програмі «Віч-на-віч» на ТРК «Львів».

На переконання очільника Львівської ОДА, люди, які протестують проти спорудження пам’ятника Шептицькому протестують проти всього українського.

«У мене нема сумніву, що у суспільстві нема дискусії, чи потрібен пам’ятник Шептицькому, чи не потрібен. Будь-якому християнину зрозуміло, що в цей проміжок часу між Першою та Другою світовими війнами, коли ми у 1918-20 роках втратили державність, а в червні 1941 року на дуже короткий період відновили, то якраз у цей період у нас є величезна глиба не тільки церковного діяча, а державного мужа – митрополита Андрея Шептицького, який зберіг українство, який зберіг віру, який репрезентував і згуртував українців навколо себе… Сьогодні вороги України скидають зі себе маски. Вони протестують не проти митрополита Андрея Шептицького, вони протестують проти всього українського. І це люди дуже швидко зрозуміють», – зазначив О. Синютка.

Коментарі

  1. Підтримую пана Юрія, бо в нас скоро будуть всіх 2не своїх” обпльовувати як в Росії

  2. Не треба путати святе з грішним. Ніхто не проти памятника Шептицькому, проти лише варварсько підходу до скверу навпроти студбібліотеки. І взагалі спочатку потрібно було привести по порядку митрополичі сади, укріпити схил до цирку а лише потім приступати до 3 стадії – спорудження памятника.
    І пилити поменше наших грошей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *