ОСТАННІ НОВИНИ

Цієї п’ятниці відкривається фестиваль «Ніч у Львові»

|

ніч

З 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційний промоційно-туристичний проект «Ніч у Львові», який відбувається двічі на рік – восени та влітку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«З 10 липня починається фестиваль «Ніч у Львові» – це ніч духовності, ми не змінюємо стандарт, але в нас будуть концептуальні зміни. В нас буде більше театру, музики та кіно, усі три дні будуть тематичними. Відкриття відбуватиметься під назвою «Пори року», де з класичною музикою долучається оркестр «Віртуози» та театр тіней «Див».

Після цього стартують усі заходи. Цікавими цього року будуть храми, які долучаються вперше, відкриваються хоральні нави у храмі св. ап. Петра і Павла, де можна буде піднятись на висоту понад 20 метрів.

Відкритим буде оглядовий майданчик храму Ольги та Єлизавети, церква Онуфрія, Вірменський собор, також буде екскурсія «Дорога духу і добра». Також працюватиме Академія мистецтв. Вперше цього року ми робитимемо допрем’єрний показ української наївної комедії «Політ золотої мушки». Програма Фестивалю є на сайті Lviv travel, де можна ознайомитись з усіма заходами.

На проекті працюють 80 волонтерів, які матимуть усю інформацію. Варто зазначити, що на кожній програмі ми зазначатимемо банківський рахунок, з допомогою якого будемо проводити збір коштів для львів’янина, який потребує допомоги. Він потрапив в аварію під селищем Попасна, двоє львів’ян загинули, а він залишився живим, але має понад 60% опіків тіла. Тож якщо буде воля людей, вони зможуть допомогти», – розповіла Марта Іванишин, керівник відділу промоції міста.

Як і завжди, цього разу організатори підготували безліч нових цікавинок.

Відтак, у п’ятницю о 19.00 годині театр тіней «Див» відкриє фестиваль «Ніч у Львові» своєю виставою «Пори року».

Вперше відбудеться екскурсія хорами та боковими навами хорів храму св. ап. Петра та Павла. Охочі зможуть вийти на оглядовий майданчик храму на висоті 20 метрів.

Для гостей Фестивалю проведуть екскурсію по музичному Львову.

Театральна ніч пройде у багатьох локаціях. «Театр у кошику», який вже не вперше долучається до Ночі у Львові, покаже виставу «Я йду, Христе» у Національному музеї ім. А. Шептицького.

На малій сцені Першого українського театру для дітей та юнацтва відбудеться театральна імпровізація «Крила ангела» режисера Олени Крилової.

У дворику Ратуші на глядачів чекатиме неймовірне музичне та світлове дійство «Пори року», яке є спільним проектом театру тіней «Див» та диригента Ірини Вакуліної на цикл концертів Антоніо Вівальді «Пори року».

У підвалах Преображенської церкви театр «І люди, і ляльки» покаже виставу «Колесо долі».

Протягом трьох ночей Фестивалю у Парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького проходитиме кіноніч. А у Львівському кіноцентрі відбудеться «Ніч Хічкока». У підземеллях Ратуші можна побувати на допрем’єрному показі українського фільму “Політ золотої мушки”. Також на любителів кіно чекатиме показ короткометражних фільмів від Wiz-Art у Італійському дворику.

У суботу, 11 липня, у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла відбудеться реквієм пам’яті за загиблим під Зеленопіллям.

Музей Соломії Крушельницької, який постійно долучається до фестивалю «Ніч у Львові», запросить на музичний вернісаж за участю Лілії Коструби (сопрано), Роксоляни Пасічник (слово) «Богдан Весоловський і музика львівського ретро».

На любителів роверів чекає велоекскурсія «Парками Львова». Традиційно нічний бургомістр Львова проведе відвідувачів у кабінет міського голови, де розкаже багато цікавих фактів про місто і Ратушу.

Вночі відкриє свої двері і Львiвська нацiональна академiя мистецтв, де окрім екскурсії відбудеться виступ гурту Collegium musicum.

Зорієнтуватися в різноманітті заходів і не пропустити цікавого відвідувачам фестивалю допоможуть 80 волонтерів – в них можна буде отримати програму заходів і карту міста.

Ознайомитись з детальною програмою заходів, спланувати свій нічний маршрут, зареєструватись чи придбати квитки можна за посиланням http://lviv.travel/ua/index/what_to_do/events/~2725/nich-u-lvovi-lipen-2015

«Також з допомогою мобільного додатку “Ніч у Львові” програму фестивалю можна завантажити у свій телефон чи планшет та прочитати детальний опис кожної події, подивитись розташування на карті, купити квиток он-лайн та додати подію до свого маршруту. Завантажити додаток «Ніч у Львові» можна на Google Play», – додали організатори.

Фото: afishalviv.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *