ОСТАННІ НОВИНИ

Експерти назвали єдиний фінансово відкритий виш Львова

|

академія

Одним з найвдаліших прикладів фінансової прозорості не лише у Львові, але й в Україні експерти аналітичної групи CEDOS назвали Львівську національну академію ім.. М. В. Лисенка. На сайті цього вишу можна подивитися на фінансові звіти та плани університету, що є великою рідкістю для навчальних закладів, передає кореспондент Львівського порталу.

Львівська музична академія набрала 28 з 30-ти можливих балів за оцінками аналітиків з фінансової прозорості.

Усі інші університети Львова та України вцілому не надто полюбляють показувати свої фінансові документації публіці.

Усі такі документи, а саме кошторис, звіт про його виконання і штатний розпис, у повному обсязі, як того вимагає ЗУ «Про вищу освіту», опублікували на своєму сайті лише 10 ВНЗ з 96-ти.

Усі університети повідомляють на сайтах про вартість навчання українською мовою, втім англійською цю інформацію дублюють лише сім з них. Окрім того, нехтують вимогами законодавства виші і тоді, коли не публікують інформацію про додаткові платні послуги, хоча вони наявні абсолютно у всіх ВНЗ України.

Аналітики також склали топ-10 прозорості українських національних вищих навчальних закладів, куди потрапили три львівські виші. Втім, за оцінками експертів, загальний рівень відкритості українських університетів значно низький.

Фото: photo-lviv.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *