ОСТАННІ НОВИНИ

У Винниках працює служба допомоги учасникам АТО

|

img_8462У Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім.Ю.Липи, що у Винниках, відкрито Єдине вікно медико-соцільного супроводу демобілізованих учасників АТО. Про це на прес-конференції розповіла заступник директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, повідомляє Львівський портал.

За словами І.Микичак, Єдине вікно – це своєрідний міні-структурний підрозділ, в якому працює мультидисциплінарна команда. До цієї команди входять медики, психологи, соціальні працівники, юристи, фахівці служби працевлаштування, тощо. Тобто це структура, що об’єднує всіх тих фахівців, допомога яких може знадобитись військовослужбовцям, що повернулися із зони АТО.

«Людина, яка повернулась з війни і яку воєнкомат скеровує на лікування в госпіталь, може одразу ж в лікарні, в цьому Єдиному вікні отримати весь пакет інформаційної допомоги, щоб вирішити ті чи інші проблеми, паралельно отримуючи медичну допомогу. Ця служба надасть всю необхідну допомогу і, при цьому, учаснику бойових дій не доведеться звертатись у всі ці структури окремо», – розповіда Ірина Микичак.

Вона додала, що найбільшою проблемою є непоінформованість демобілізованих учасників АТО про наявність такої команди, яка працює на одну мету. Тому більшість учасників бойових дій навіть не знає, що мають змогу отримати всі необхідні послуги.

Телефон гарячої лінії Єдиного вікна: 296-29-05

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *