ОСТАННІ НОВИНИ

Кожен п’ятий злочин на Львівщині вчиняє підліток

|

підліткові злочини

Цьогоріч на Львівщині неповнолітні скоїли більше 180 злочинів, з яких 74 тяжкі та 2 особливо тяжкі злочини. Такі дані озвучили сьогодні, 3 липня,  у ході проведеної прокуратурою Львівської області міжвідомчої наради з питань попередження злочинності в молодіжному середовищі, забезпечення додержання прав дітей у кримінальному провадженні та при виконанні стосовно них судових рішень. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Зокрема, під час наради вказано на неналежний рівень профілактичної роботи, відсутність своєчасного та повного обліку неповнолітніх правопорушників та неблагополучних сімей. Так, незважаючи на те, що понад 19 % злочинів вчинено неповнолітніми, які ніде не навчаються та не працюють, працівниками ОВС не встановлюються умови проживання підлітків, спосіб їх життя, можливість працевлаштування. Така незадовільна робота у подальшому призводить до рецидиву: у поточному році 12 дітей, які були раніше судимими, судимість яких не знята і непогашена у встановленому законом порядку, знову вчинили умисні злочини.

Поза увагою органів внутрішніх справ залишається виявлення неповнолітніх, які вживають наркотичні засоби, психотропні речовини, алкогольні напої.

Сукупність усіх цих чинників обумовлює значну криміналізацію й учнівського середовища. Із загальної кількості злочинів 53 вчинено учнями професійно-технічних навчальних закладів, ще 70 – вихованцями шкіл, ліцеїв та гімназій.

Водночас, як зазначили учасники наради, слідчими органів внутрішніх справ при здійсненні досудового розслідування кримінальних проваджень стосовно неповнолітніх допускаються порушення вимог законодавства щодо додержання розумних строків розслідування, встановлення всіх обставин та причин вчинення злочинів.

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *