ОСТАННІ НОВИНИ

Доплавались: українське судно арештували через його захід на територію Криму

|

Риболовецьке судно «Черемош» порушило законодавство України, зайшовши на територію окупованого Криму. Його заарештували за клопотанням слідчого Генпрокуратури. Про це Львівському портал повідомили у прес-службі ГПУ.

«Установлено, що одне із суден під прапором України протягом 2014 року неодноразово незаконно перебувало у закритих портах міста Керчі та міста Севастополя.

Організованими та проведеними відповідно до кримінального процесуального законодавства України слідчими діями отримано беззаперечні докази щодо вчинення капітаном судна – громадянином України, злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України, у зв’язку з чим йому направлено письмове повідомлення про підозру в передбаченому законодавством порядку», – йдеться у повідомленні.

Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого про арешт риболовецького судна «Черемош» (тоннажем 657 т) та заборону його використання.

Наразі судно перебуває у Бердянському морському торговельному порту.

Довідка:

санкція статті 332-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років з конфіскацією транспортних засобів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *