ОСТАННІ НОВИНИ

У Радехові витік хлору. Зав’яли трава та листя

|

Вчора, 1 липня, у місті Радехові по вулиці Транзитній стався витік рідкого хлору. На прилеглій території зав’яли листя та трава. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА.

Радіація знак_Віталій Іванов

За даними відомства витік залишків рідкого хлору стався на території ТзОВ СП «Галтех» внаслідок пошкодження вентилів двох балонів, об’ємом 50 л. Через витік хімікату на прилеглій території зів’яла трава та листя дерев.

Пожежно-рятувальним відділенням Радехівського РВ ДСНС у Львівській області проводились роботи по зрошуванню території водою. Потерпілих, загиблих внаслідок події немає. На місці працюють правоохоронні органи.

Як відомо, хлор має сильну токсичну дію. Випари хлору подразнюють очі та органи дихання, а також здійснюють вплив на центральну нервову систему. При вдиханні викликає судомний, болісний кашель. У важких випадках відбувається спазм голосових зв’язок та набряк легенів. Високі концентрації хлору можуть викликати миттєву смерть людини.

Найбільш небезпечні витоки рідкого хлору, адже при випаровуванні однієї літри рідкого хлору утворюється близько 450 літрів газоподібного хлору.

Витік 900 літрів хлору здатен знищити все живе к радіусі 5 кілометрів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *