ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки допомагають родинам переселенців зі Сходу

|

Сьогодні, 2 липня, до Львова привезли гуманітарну допомогу від мешканців Люблінщини, яка буде  передана через Львівський Центр Волонтерства до родин переселенців зі Сходу.

Нагадаємо, 30 червня у Любліні місцеві органи влади, університети, підприємці та громадські організації підписали Декларацію Підтримки України в рамах програми «Разом з Україною». Цей важливий символічний і політичний жест підтримується на практиці доставкою сьогодні гуманітарної допомоги для переселенців до Львова. Польський уряд призначив фінансування на організацію регулярного транспорту з допомогою для переселенців у Дніпропетровській області. Ці дії супроводжують різні ініціативи, які будують взаєморозуміння і співпрацю.

«Україна та Польща нерозривно пов’язані спільною долею. У нас є спільна, іноді трагічна історія, ми стикаємося зі схожими проблемами розвитку. Як нація, ми, мабуть, найбільш схожі один з одним, як люди, ми подібні в обличчі трагедії чи надії. У нинішній кризовій ситуації, поляки, як найближчі сусіди виходять з пропозицією підтримки і співпраці. З польської точки зору стабілізація ситуації в Україні є основою для майбутнього партнерства у нашому регіоні Європи.

Для безпечної та процвітаючої України Польща буде, природно, найближчим культурним та економічним партнером в дорозі збагачення регіону», – зазначають учасники програми «Разом з Україною».

Серед тих, хто задекларував підтримку та єдність з Україною, є: маршал Люблінського воєводства, мер міста Любліна, губернатор Люблінського воєводства, ректори Люблінських університетів, підприємницькі організації та громадські організації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *