ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині та Волині відкрили п’ять меморіалів жертвам Голокосту

|

П’ять меморіалів жертвам Голокосту відкрили на місцях масових поховань євреїв в Україні під час міжнародного проекту «Захистимо пам’ять». Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Українського інституту національної пам’яті.

21

Презентація проекту відбулася 28 червня у Львівській Ратуші за участі заступника Голови Верховної Ради України Оксани Сироїд, віце-президента німецького Бундестагу Ельгарда Бульман, Голови Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, Посла Німеччини в Україні Крістофа Вайля, Посла США в Україні Джеффрі Пайєтта, радника з прав людини Посольства США в Україні Браяна Кемпблелла, першого секретаря Посольства Ізраїлю в Україні Владислава Лернера та ін.

29 червня відкрили пам’ятний знак жертвам Голокосту в місті Рава-Руська на Львівщині. Ще чотири схожих меморіали звели на Волині.

«Злочин Голокосту – це страшна трагедія єврейського народу, але, поруч з цим, це й наша трагедія, адже ми знаємо: близько чверті євреїв було знищено саме на українській землі. Голокост став другим геноцидом, поруч із Голодомором, на українській території. Геноцид означає знищення народу, злочинець намагався убити усіх його представників. Але те що ми, українці та євреї, сьогодні зібралися разом, аби вшанувати пам’ять загиблих, означає, що злочинець зазнав поразки. Це повинно нас надихати, особливо зараз, коли на нашій землі знову війна і ми знову протистоїмо злу», — зазначив Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам’яті.

П’ять меморіалів (у м. Рава-Руська на Львівщині, с. Кисилин, с. Острожець, с. Прохід та с. Бахів на Волині) збудували за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, Берлінського офісу Американського єврейського комітету в рамках програми увіковічення пам’яті жертв масових розстрілів єврейського населення під час Другої світової війни “Захистимо пам’ять”.

Фото: Обозреватель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *