ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина прийме спільні міжнародні навчання ДСНС України і НАТО

|

Сьогодні у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною службою України з надзвичайних ситуацій і Євроатлантичним координаційним центром з реагування на надзвичайні ситуації Організації Північноатлантичного договору про проведення спільних навчань UKRAINE-2015, передає кореспондент Львівського порталу.

фото Соломія

Метою підписання цього документу є визначення основних принципів проведення спільного міжнародного навчання на території України та надання підтримки учасникам навчань нашою державою.

Учасниками навчань стануть: рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представники країн-членів НАТО та партнерів, представники місцевих органів влади Львівської області, фахівці Міністерства охорони здоров’я. Загалом передбачають близько 800 учасників з більш ніж 30 країн.

В рамках навчального курсу, який відбудеться 21 – 25 вересня цього року, всі учасники будуть навчатись різноманітних рятувальних дій з цивільним населенням та працювати в таких надзвичайних ситуаціях як: різного типу пожежі, землетрус, ДТП, газові атаки, тощо.

«Україна бере на себе всі організаційні моменти: дбає про наявність всього необхідного спорядження, організацію базового табору, проживання, харчування, комунікації, медицина, тощо,» – повідомив директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій Григорій Марченко.

Водночас керівник Євроатлантичного координаційного центру реагування на катастрофи Організації Північноатлантичного договору Гюнтер Бретшнайдер вважає, що проводити такі курси варто саме в Україні.

«НАТО зацікавлене в проведенні навчань в Україні, тому що важливо показувати нашу солідарність з цією країною. Окрім того ми хочемо залучити Україну до міжнародного співробітництва», – повідомив він.

Міжнародні навчання проводяться в рамках виконання Річної національної  програми співробітництва Україна-НАТО на 2015 рік. Фінансову частину організації здійснює НАТО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *