ОСТАННІ НОВИНИ

Місцеві вибори можуть стати розвагою лише для багатих

|

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Можливість брати участь у місцевих виборах може стати доступною лише для заможних політиків і партій. Відповідно до законопроекту № 2831-3 «Про місцеві вибори», який Верховна Рада України наразі прийняла за основу, передбачається суттєве збільшення розміру грошової застави кандидатів в депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

Як повідомив під час експертного обговорення законопроекту депутат Львівської обласної ради Олександр Ганущин, тепер за одного кандидата в облраду партія має викласти орієнтовно 92 тисячі гривень. «Кандидат в облраду мусить заплатити заставу в розмірі чотирьох мінімальних місячних зарплат на кожні 100 тисяч населення. Виходить понад 92 тисячі гривень», – зазначив він.

Відтак, за приблизними підрахунками, список кандидатів тільки в одну обласну раду обійдеться партії в 7 мільйонів гривень.

Для порівняння, на останніх парламентських виборах, які відбулися у 2014 році, кандидат в народні депутати вносив заставу в розмірі 12 тисяч 500 гривень.

Як писав Львівський портал, у Львові безжально розкритикували законопроект № 2831-3 «Про місцеві вибори», який передбачає зміну системи виборів. Зокрема, негативну оцінку проекту закону дала Львівська обласна організація «Комітет виборців України».

Очікується, що законопроект № 2831-3 «Про місцеві вибори» в другому читанні парламентарі розглядатимуть вже цього тижня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *