ОСТАННІ НОВИНИ

У театрі Заньковецької пояснили, чому діти провалилися під сцену  

|

teatr3

У театрі ім. Марії Заньковецької розповіли подробиці інциденту, який трапився 29 червня ввечері під час завершення концерту «Потап та діти», коли діти провалилися у двометрову оркестрову яму. Причиною стало те, що дерев’яне перекриття оркестрової ями не витримало великої кількості дітей, які після концерту на запрошення Потапа ринули на сцену, пише ZAXID.NET.

У театрі наголошують, що провалилася не сцена, яка відремонтована рік тому, а дерев’яний щит над оркестровою ямою, на який одночасно вийшло 40-50 людей.

Із залу до сцени можна пройти тільки по дерев’яних щитах, якими накрита оркестрова яма. Але, за словами начальника охорони театру Богдана Дуба, вони не призначені для великої кількості людей. Один зі щитів не витримав навантаження та провалився, впавши на дерев’яну тумбу.

У двометровій ямі опинилися восьмеро дітей і двоє дорослих, які з’їхали по нахилених дошках вниз. На щастя, ніхто з них не постраждав. Охорона театру та батьки допомогли дітям вибратися з ями.

«За це повинні відповідати не ми. Ті, які винаймають зал, повинні знати такі речі. Якщо після вистави на авансцені стане осіб 40, то, звичайно, вона провалиться. У нас за 50 років такого ніколи не бувало. Дякувати Богу, що ніхто нічого не зламав», – розповів художній керівник театру Федір Стригун.

teatr

«При проведенні різноманітних заходів у театрі ті організації, які підписують з нами договір про надання послуг, зобов’язуються дотримуватися правил технічної і пожежної безпеки. На жаль, організація, котра проводила концерт «Потап і діти» не змогла забезпечити охорону сцени від великого напливу людей», – розповів директор-розпорядник Національного академічного драматичного театрі ім. М. Заньковецької Тарас Лисак.

За його словами, оркестрова яма у театрі закрита завжди, а відкривається тільки тоді, коли там є оркестр. Але дошка-перекриття над оркестровою ямою не розрахована на велику кількість людей.

«Звичайно, бувають моменти, коли хтось винесе квіти, когось запросить артист, щоб потанцювати. Але коли масово люди побігли нагору, то організатори і їхня охорона не були до цього готові», – наголосив Лисак.

teatr2

Зараз театр готує офіційного листа організаторам концерту із зауваженнями та претензіями. Скарг від батьків тих дітей, які опинилися в ямі, за словами директора, поки не було.

Зазначимо, що сцену у театрі ім. М. Заньковецької відремонтували влітку 2014 року, зокрема замінили сценічне покриття (планшет сцени) і перемурували колони, які підтримують несучі конструкції планшету сцени.

Фото: ZAXID.NET

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *