ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко віддає повноваження на місця

|

Згідно із новим законопроектом про внесення змін до Конституції України, президент має право віддавати повноваження безпосередньо на місця. Подібна практика відбудеться вперше у історії України. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко поінформували Львівський портал у прес-службі віце-прем’єра.

«Ми вступаємо в ключовий етап розвитку держави – внесення змін до Конституції України, які підсилять місцеве самоврядування. Мене дивує, коли хтось говорить про намагання Президента узурпувати владу цими змінами. Вперше ми маємо можливість віддати владу на місця, вирішити це питання – взяти повноваження і отримати функції», – сказав Геннадій Зубко.Водночас віце-прем’єр-міністр України також зазначив, що Голова Венеційської комісії Джанні Буккікіо також закликав Україну внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

Урядовець нагадав, що Україна приєдналась до Європейської хартії місцевого самоврядування 17 років тому, «але весь цей час були лише розмови про те, кому передати цю владу – чи то від Президента парламенту, чи то від парламенту Президенту».

«Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця – туди де приймаються рішення, де є відповідальність і де можна змінити якість життя», – наголосив він.

Геннадій Зубко також зазначив, що основною метою є не децентралізація, а регіональний розвиток: «Це дозволить українцям безпосередньо на місцях вирішувати, якого залучати інвестора, що і де будувати, як витрачати бюджет, як найняти ефективного управлінця, який буде займатись вирішенням всіх місцевих питань».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *