ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині вартість річної оренди ділянки зросла у сім разів

|

Zemlya

У Львівській області на земельному аукціоні вартість земельної ділянки у Словітській сільській раді (Золочівський район) підвищилась з 27 до 200 тисяч гривень. Ціна зросла до 29% від нормативної грошової оцінки землі при встановленому законом мінімумі у 3%. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Практика проведення земельних аукціонів на Львівщині показує динаміку підвищення вартості земель та дозволяє залучати додаткові кошти до бюджетів всіх рівнів», – кажуть у Львівській облдержадміністрації.

У червні 2015 року в результаті торгів право оренди на шість земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 133,3 гектара продали за 766 тис. грн. при початковій вартості 169,4 тис. гривень. Тобто річна орендна плата зросла більше, ніж у 4,5 рази. Землевпорядники Львівщини уклали з переможцями договір оренди на 14 років. В результаті до місцевих бюджетів надійде понад 13 млн гривень.

“Від початку 2015 року це вже четвертий земельний аукціон, організований фахівцями Держгеокадастру Львівщини. Динаміка цін свідчить про зростання зацікавленості інвесторів. В результаті маємо здорову, добросовісну конкуренцію, завдяки чому надходженнями до державного та місцевих бюджетів зростають”, – прокоментував результати торгів Степан Ярмус, в.о. начальника Головного управління  Держгеокадастру у Львівській області.

Наступні земельні торги з продажу прав оренд земельних ділянок сільськогосподарського призначення відбудуться на Львівщині у серпні цього року.

Довідка

У результаті попередніх земельних аукціонів у січні, травні та червні 2015 року львівські землевпорядники продали право оренди на 16 земельних ділянок державної власності загальною площею 530,9 гектара. Цільове призначення – ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Термін оренди – 14 років, розмір річної плати становить 1,24 мільйона гривень. За період оренди до бюджетів надійде понад 16 млн. гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *