ОСТАННІ НОВИНИ

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців не було

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, троє було поранено в західних передмістях Донецька. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу в УКМЦ речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Аналітичного центру РНБО.

На Маріупольському напрямку противник здійснив серію потужних артилерійських та мінометних обстрілів наших позицій по всій лінії фронту на цій ділянці від Новотроїцького до Широкиного. Бойовики змінили тактику, ведучи вогонь з важкого озброєння навіть у світлу пору доби. Ці провокації приносять страждання мирним мешканцям – згідно з повідомленнями ОБСЄ, с. Широкине залишили мирні мешканці.

30-06 1

На Донецькому напрямку найбільш складна ситуація – під Мар’їнкою, де регулярно відбуваються ворожі провокації із застосуванням стрілецького та важкого озброєння. Противник веде вогонь із західних житлових районів Донецька. Не припиняється ворожий вогонь і північніше, в районі Красногорівки, Пісків та Авдіївки. В околицях Горлівки обстановка також нестабільна, але контрольована. Бойових зіткнень і фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ тут не зафіксовано.

30-06  2

На Луганському напрямку бойовики активізувалися на північ від Бахмутської траси – в районі Кримського та Сокільників. Також зафіксовано ворожі збройні провокації поблизу сел. Золоте і Станиці Луганської. Незважаючи на те, що перестрілки тривали цілий день, фактів використання важкого озброєння з боку НЗФ не зафіксовано. Сили АТО перебувають у високій бойовій готовності і адекватно реагують на агресію бойовиків.

Вчора в зоні АТО було зафіксовано 5 польотів ворожих безпілотників.

Інфографіка : РНБО

Фото: ipress.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *