ОСТАННІ НОВИНИ

Зустріч України з кредиторами відбудеться 30 червня у Вашингтоні

|

МВФ time-ua.com

Тристоронні технічні консультації з питань реструктуризації частини державного боргу України за участю Міжнародного валютного фонду, Комітету кредиторів та представників уряду відбудуться у Вашингтоні 30 червня, повідомив на традиційному брифінгу у Вашингтоні голова Департаменту зовнішніх зв’язків МВФ Джеррі Райс, інформує УНІАН.

«Я підтверджую, що наступного тижня відбудеться технічна зустріч за участю Комітету кредиторів та представників українського уряду. МВФ братиме участь у цій зустрічі. Вона відбудеться 30 червня», – сказав Райс.

Раніше Міністерство фінансів України планувало зустріч у тристоронньому форматі за участю делегації Міжнародного валютного фонду та Комітету кредиторів у Вашингтоні 30 червня або 1 липня. Результатом переговорів, за словами очільника Мінфіну Наталії Яресько, має стати вироблення позиції сторін і відповідь на пропозиції кредиторів.

Водночас Яресько відзначала, що у Вашингтоні пройдуть не офіційні переговори, а технічні консультації. Українську делегацію представить урядовий уповноважений з питань держборгу Віталій Лісовенко.

У рамках переговорів український уряд розраховує провести реструктуризацію з урахуванням трьох її компонентів – продовження термінів погашення боргу, зниження купону і часткового списання номіналу боргу, однак кредитори згодні тільки на продовження термінів, вважаючи списання боргу неприйнятним.
Фото: time-ua.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *