ОСТАННІ НОВИНИ

Українці почали економити на літній відпустці - дослідження

|

відпустка економ texty.org.ua

Кожен другий офісний працівник змушений економити на літній відпустці. В середньому «білі комірці» планують витратити 3 тис. грн./люд. Рік тому «відпускні» на одного члена родини складали близько 5 тис. грн. Такі дані були отримані Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна, інформує кореспондент Львівського порталу.

Ріст інфляції змусив багатьох українців переглянути свої витрати та почати економити. Ситуація ускладнюється тим, що кожному другому офісному співробітнику останнім часом не підвищували зарплату, а кожному шостому урізали оклад. Індексацію зарплат з урахуванням інфляції провели лише в кожній двадцятій компанії. Тому закономірно, що більшості «білих комірців» не вистачає грошей на відпочинок і розваги.

За даними нового опитування hh.ua, кожен другий офісний працівник змушений скоротити бюджет на відпустку цього літа. Ще п’ята частина, не зважаючи на підвищення цін, планує витратити стільки ж, як і торік. І лише троє з десяти заявили, що зможуть збільшити витрати на відпочинок. Частіше за інших економлять на відпустці люди старшої вікової категорії. Серед тих, кому за 40, скромніше відпочивати будуть троє з п’яти, а серед 20-30-річних двоє з п’яти.

Зниження витрат на літню відпустку підтверджують і показники витрат у гривнях. Ще рік тому майже третина опитаних готові були витратити у відпустці 5-10 тис. грн. на одного члена родини. Зараз такий бюджет планують рівно наполовину менше . І, навпаки, стало більше тих, хто витратить на відпочинок 1-3 тис. грн./люд. – 31% порівняно з 23% в минулому році.

Дещо збільшилась кількість людей, вимушених вкластися в мінімальний бюджет (до 1 тис. грн) – з 9% до 14%. А найдорожча відпустка (понад 10 тис. грн. на людину) буде у кожного шостого офісного співробітника.

Серед тих, хто може дозволити собі небюджетний відпочинок, традиційно найбільше IT-шників (22%), працівників консалтингових компаній, які надають послуги бізнесу (20%) та юристів (18%). Економити на відпочинку найчастіше доводиться медикам і фармацевтам, працівникам роздрібної торгівлі, а також представникам металургійної та промислової галузей.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у червні 2015 року. В опитуванні взяли участь 2570 респондентів.

Фото: texty.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *