ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня Рада розгляне законопроект, який відкриє доступ до даних про майно чиновників

|

vru telegraf.com.ua

Інформацію про квартири, будинки, автомобілі, земельні ділянки – все, чим володіє кожен з українців, незабаром, не виключено, можна буде знайти в інтернеті у відкритому доступі. Про це повідомив народний депутат України, лідер Громадського руху «Народний контроль»  Дмитро Добродомов в ефірі телеканалу «Рада».

Йде мова про законопроект №2423, який зобов’язує відповідні служби повністю відкрити державні реєстри.

«Майно, статки, нерухомість, автомобілі передусім чиновників, правоохоронців, і суддів будуть знаходитись  в загальному доступі. Відтепер кожен громадян України, а не тільки спеціалізовані структури зможуть дізнатися чим володіє той чи інший держслужбовець. Але згідно нашого законопроекту  буде відкритий доступ про квадратуру маєтків, чи марки автомобіля, але в ніякому разі не адреса майна, чи номерний знак. Наступного тижня в Парламенті ми розглянемо даний законопроект», – розповів Дмитро Добродомов.

Він також заявив, що створена  Національна агенція з питань запобігання корупції буде виконувати функції спеціалізованої фінансової розвідки.

«Агенція покликана перевіряти  на відповідність декларації про доходи  і майно чиновників. Тоді все стане на свої місця,  буде чітко видно скільки людина заробляє, а скільки вона витрачає. В тому числі ми зможемо побачити статки найближчої родини чиновника», – зауважив Добродомов.

Він вважає, що одним із позитивів законопроекту №2423 – є фіксація права власності. Це будуть відкриті реєстри в електронному вигляді.

Фото:telegraf.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *