ОСТАННІ НОВИНИ

«Карпати» проступилися «Црвені Звезді» у першому спарингу на зборах в Словенії

|

Карпати збори zik.ua

Львівські «Карпати» вчора провели перший спаринг на полях Словенії. Суперником зелено-білих був срібний призер чемпіонату Сербії «Црвена Звезда». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі клубу.
Навряд чи можна було точно спрогнозувати результат матчу як до його початку, так і в середині першого тайму. Рівна гра без відвертої переваги якоїсь з команд і без небезпечних моментів. Чи не перша ж реальна нагода забити з’явилася у «Карпат» – львів’яни заробили дуже небезпечний штрафний біля воріт «Црвени Звезди» і виконувати його узявся Артур Карноза. Удар в «десятки» карпатівців вийшов на славу – він несильно, але технічно перекинув стінку і, здавалося, м’яч безперешкодно влетить у сітку. Однак тут своє слово сказав Дамір Кахріман – у струні він таки дістав круглого і відбив його у перекладину. Але це ситуацію не врятувало – м’яч все-одно перетнув лінію воріт і бачили це як карпатівців, так і їхні суперники. Не бачив або не захотів бачити лише головний арбітр матчу – доволі пенсійного віку словенець із пивним животиком. Арбітри такого штибу частенько обслуговують товариські матчі, відповідно, доводиться миритися із різного року причудами. Все ж, чистий гол Карнози суддя вирішив не зараховувати. І згодом, як з’ясувалося, це було далеко не перше спірне рішення. Але головне те, що помилка арбітра кардинально змінила хід матчу.

Практично одразу ж після незарахованого м’яча «Карпати» пропустили. Банальний навіс з флангу мав би спокійно перервати Костевич, але несподівано у нього з-за спини вистрибнув Джошуа Паркер, який переправив м’яча у дев’ятку воріт Підківки. З цією прикрістю «Карпати» впоралися доволі швидко – Голодюк вивів Страшкевича сам на сам з Кахріманон, але Вадим пробив одразу ж, не піднімаючи очей. Кіпер з цим ударом впорався, м’яч вийшов на кутовий. Розігравши корнер карпатівці відвели круглого на фланг, де заробили штрафний. І вже після його подачі Ігор Пластун здорово розібрався в ситуації і на силу пробив Кахрімана, якого свої ж захисники залишили напризволяще.

Здавалося, що попереду в «Карпат» світле майбутнє, адже з суперником вони грали на рівних та й моментів створювали більше за сербів. Але «Црвена Звезда» мала інші плани. Коли «Карпати» намагалися вийти з оборони припустилися одразу кількох необов’язкових помилок. У підсумку – простенький простріл, в результаті якого Орландіч спокійно забив у порожні ворота. Цей гол вплинув на «зелено-білих» дуже негативно. Буквально в один момент зникло бажання, віра у власні сили та впевненість. Як наслідок – практично одразу ж серби забили третій гол. Цього разу теж не обійшлося без помилки в обороні, але варто відзначити і індивідуальну майстерність Катая.

Тож на перерву карпатівці пішли далеко не в кращому настрої, розуміючи ще й те, що своїй зміні вони залишають украй неприємний рахунок. Семеро гравців, які вийшли на другий тайм, не зіграли у Прем’єр-лізі жодної секунди. Василь Кравець зіграв кілька хвилин, Тарас Завійський кілька матчів. І, напевно, дублерам було набагато гірше за тих, хто починав гру. Але на думку Ігоря Йовічевіча, саме такий варіант дозволив на власні очі побачити як молодь реагує на серйозного подразника і чи готова до боротьби у складних умовах.

Лише кілька хвилин знадобилося хлопцям для адаптації, а вже потім вони почали створювати моменти. Спершу забивати мав Полюганич, якому Гладкий здорово відкотив м’яча під удар. На жаль, круглий пролетів поруч зі штангою. А згодом вже сам Гладкий отримав ідеальний шанс, подарований суперником. Залишалося всього нічого – пробити повз Кахрімана, але досвідчений воротар переграв юного карпатівського вихованця і перевів м’яча на кутовий.

Раз по раз біля воріт «Црвени Звезди» створювалися гострі моменти, але у завершальній стадії чогось бракувало то Сергійчуку, то Манце, то Савошку. Як на зло, після чергового нереалізованого моменту, серби перехопили м’яча, розігнали контратаку і забили четвертий гол. Це при тому, що пара центрбеків у вигляді Сениця – Грось до цього моменту виглядала дуже надійно та впевнено.

Рахунок 1:4, звичайно, прикрий і неприємний, тим паче, що своєю грою «Карпати» на нього точно не заслужили. Але і в цьому результаті можна знайти позитивні моменти, аби словенські збори стали більш продуктивними.

Фото: zik.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *