ОСТАННІ НОВИНИ

Графіки й маршрути руху львівського нічного автобуса

|

нічний автобусЗгідно з рішенням виконавчого комітету № 380 від 17 червня 2015 року, з 1 липня у Львові запроваджується новий проект – нічні автобусні маршрути. Загалом буде 7 нічних маршрутів. На кожному з них поки що їздитиме по одному автобусу. Про це повідомив начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир.

17 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив департаменту житлового господарства та інфраструктури організувати вивчення попиту населення на нічні автомобільні перевезення через обстеження пасажиропотоків мережі нічних міських автобусних маршрутів загального користування.

Термін обстеження – з 1 липня по 1 листопада. Автобуси курсуватимуть за 7 маршрутами. На час обстеження на кожному нічному маршруті працюватиме 1 транспортна одиниця. Вартість проїзду складатиме 8 грн. на одну поїздку. Посвідчення на безоплатний проїзд пільговим категоріям пасажирів у нічному транспорті не діють. Інтервал руху становитиме 1 год. – 1 год. 20 хв. Обстеження проводитиме ЛК АТП-1. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

За словами В.Щира, за три місяці управлінці визначать доцільність цього проекту, а також чи набуде він популярності серед мешканців. А також визначаться з реальним тарифом на нічні маршрути.

«У цьому рішенні ми запропонували тариф 8 грн. Коли буде відомим пасажиропотік, ми економічно обґрунтовано проведемо розрахунки і визначимося з тарифом.

Ми впровадили 7 маршрутів, тому що це обстеження. Ми розробили ці маршрути, щоб охопити все місто. Якщо цей проект буде популярним серед мешканців, не виключено, що будемо вводити і додаткові нічні маршрути, і додаткові автобуси.

До 30 вересня ми повинні знати реальний пасажиропотік, щоб вже у вересні виходити на нове рішення виконкому з новим тарифом на нічні перевезення або стосовно того, чи продовжувати цей проект», – зазначив В.Щир.

Він додав, що вже є розклад руху нічних маршрутів. Інтервал руху – 40 хв на кожному маршруті. Автобус не буде зупинятись на проміжкових зупинках, а постійно в режимі експрес курсуватиме за своїм маршрутом. Найголовніша задача, щоб мешканці чітко знали, що через 40 хв на цій зупинці буде автобус.

«Ми зробили акцент на залізничному вокзалі. Проаналізували, що за ніч через станцію «Львів» проходить 17 поїздів, а в цей час жодного маршруту на вокзалі немає. Тому розробили маршрути так, що більшість сконцентрували на залізничному вокзалі.

Нічні маршрути курсуватимуть з 23.00 до 06.00 год», – розповів начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР.

unnamed

unnamed (1)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *