ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні хочуть повернути смертну кару

|

63642До Верховної Ради внесено проект Закону “Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо впровадження смертної кари як виду покарання за корупційні злочини”, передає УНН з посиланням на повідомлення на парламентському сайті .

Зазначено, що законопроект було внесено першим заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, народним депутатом Сергієм Капліном.

“Законопроектом пропонується посилити кримінальну відповідальність у вигляді смертної кари для службових осіб, які займаються особливо відповідальним становищем в державі за корупційні злочини“, – йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.

У проекті закону зазначається, що смертна кара буде виконуватися шляхом розстрілу.

У пояснювальній записці зазначено, що обґрунтуванням необхідності прийняття законопроекту є вкрай низька та неефективна протидія корупції серед службових осіб, які займають особливо відповідальне становище в державі.

“Низька протидія корупції перешкоджає економічному зростанню в Україні. Державні ресурси витрачаються не за цільовим призначенням, це призводить до соціальної нерівності та зубожіння населення”, – йдеться у поясненні до закону.

Зазначається, що проектом закону пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 64 (1) “Смертна кара”. У зв’язку з чим внести зміни до статей 51 і 52 ККУ, чим забезпечити внесення смертної кари до переліку видів покарань, які можуть бути застосовані судом до осіб, визнаних винними у вчиненні злочину, а також віднести смертну кару до основних покарань.

“Шляхом внесення змін до відповідних статей Кримінального кодексу України законопроектом передбачається встановити можливість застосування, як виняткової міри покарання смертної кари за корупційні злочини. Наслідком прийняття законопроекту стане посилення відповідальності найвищих керівних осіб держави перед суспільством”, – також зазначено у записці.

Як повідомлялось, 12 червня нардеп і командир полку спеціального призначення “Дніпро-1” Юрій Береза виступив за легалізацію смертної кари за зраду Батьківщини, корупцію, а також за ґвалтування жінок та дітей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *