ОСТАННІ НОВИНИ

Синютка висварив керівників районів за брудні села

|

сміття

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка незадоволений тим, як зі сіл області вивозять тверді побутові відходи. Зокрема, очільник області зробив зауваження керівникам районів , які, на його думку, недопрацьовують у цьому напрямку. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За словами О.Синютки, 580 населених пунктів області навіть не оголосили конкурс на визначення виконавця послуг зі збирання та вивезення твердих побутових відходів. «Кожне село повинно провести конкурс та обрати перевізника твердих побутових відходів. Для мене немає різниці, які підприємства вивозитимуть сміття, але це повинно відбуватись систематично та виключно на санкціоновані сімттєзвалища», – наголосив він під час зустрічі з керівниками усіх районів Львівщини, яка відбулася 24 червня.

«Прошу не імітувати бурхливу діяльність та подавати чітку інформацію. Людям слід допомогти в укладенні угод, тому без голів райдержадміністрацій та сільських голів не обійдеться», – резюмував О.Синютка.

Цікаво, що із 1912 населених пунктів на території області централізованим вивезенням твердих побутових відходів охоплено лише 948, ще 972 повинні оголосити конкурс на визначення виконавця послуг з вивезення сміття. Станом на 24 червня у 392-ох населених пунктах вже оголосили відповідні конкурси, натомість ще 580 не прийняли жодних рішень.

Конкурс на вивезення сміття населені пункти не оголосили, незважаючи на типові методичні рекомендації щодо організації таких конкурсів, які їм розіслав Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *