ОСТАННІ НОВИНИ

На Карачуні вшанували пам'ять загиблих під час АТО вертолітників

|

24 червня, на горі Карачун поблизу Слов’янська вшанували пам’ять героїв — учасників антитерористичної операції, екіпаж підполковника Андрія Бєлкіна на Мі-8МТ, що загинув на цьому місці рік тому — за кілька днів до звільнення Слов’янська

Про це інформує  прес-центр АТО.

На громадську панахиду на честь ратного подвигу кавалерів ордену Богдана Хмельницького III ступеня командира вертольоту підполковника Андрія Бєлкіна, льотчика-штурмана — капітана Дмитра Шингура, бортового техніка — майора Руслана Мазунова прибули рідні та друзі, бойові побратими, представники місцевої громади, громадські активісти та небайдужі пересічні українці.

Торік загинули й солдат Олексій Волоха та старший солдат Олександр Кондаков. Ще четверо загиблих — співробітники СБУ.
Присутні поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку з іменами Героїв, ушанувавши пам’ять загиблих хвилиною мовчання. А військові авіатори, по армійській традиції, один за одним здійснили проліт у небі пам’ятного кола над місцем загибелі.

Нагадаємо, поблизу Слов’янська біля гори Карачун 24 червня 2014 року бойовики з переносного зенітного комплексу збили гелікоптер сил АТО Мі-8МТ. Загинули дев’ять військовослужбовців, троє з яких члени екіпажу та четверо співробітників СБУ, а бойовики, випустивши ракету, зникли в найближчому селі Билбасівка.

На борту перебували фахівці, які встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення Плану мирного врегулювання конфлікту на сході України.

Фото: прес-центр АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *