ОСТАННІ НОВИНИ

Вуличні меблі, відкриті тераси ресторанів, дерева та підсвітка – вулиця Курбаса змінила вигляд

|

Ремонтні роботи на Леся Курбаса остаточно завершені і вулиця стала пішохідною. Старе асфальтне покриття замінили на штучну бруківку. Вулиця зроблена на одному рівні, тобто немає дороги і тротуарів. На огляді виконаних робіт були кореспонденти Львівського порталу.

13 лютого 2015 року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса. Перед тим це ж рішення ухвалила міська комісія з  безпеки дорожнього руху.

«Вулиця умовно розділена на 4 частини: відкриті тераси ресторанів, велосипедна стоянка, простір для громадян, де розміщені лавки та площа перед театром, та паркінг для кількох автомобілів. Таким чином ми спробували задовільними потреби і мешканців вулиці, і підприємців», – розповіла заступник директора Департаменту розвитку Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Вартість ремонтних робіт становить 500 тисяч гривень, які були виділені з бюджету міської ради. Окрім того, встановлено вуличні меблі (лавки, куби, вази для вирощення кущів), декоративну підсвітку та велосипедні стійки, фінансовані спонсорами та прилеглими підприємцями.

До реконструкції вулиці долучилась і громадськість міста, за кошти якої були куплені дерева та кущі.

«Вулиця замощена римським каменем, який комфортний для пішоходів, адже немає фаски, тобто плитки щільно прилягають і є комфортним для пішоходів», – розповів радник міського голови з розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *