ОСТАННІ НОВИНИ

Проплачений мітинг з запахом перегару

Станіслав ЦВЕК, Львівський портал

|

Те, що сьогодні відбувалося спочатку під міською радою, а потім перекочувало під обласну держадміністрацію, іншими словами, ніж збіговисько тих, хто прийшов заробити легких грошей не назвеш. І хоч читачі Львівського порталу, як і дехто з тих псевдо активістів, можуть вважати журналіста видання агентом кремля і провокатором, та розміщені нижче фото, мають все розставити на свої місця.

Дійство, що анонсувалось, як мітинг за «прозорі тарифи», збоку виглядало, як збір антисемітів, які постійно викрикували, що «всю країну захопили жиди», гопніків, які просто стояли та жували жуйки і плювали на землю або курили і людей – не байдужих до алкоголю, які на захід прийшли вже добряче зарядженими (від одного подиху запотівав об’єктив фотокамери). Об’єднувало весь цей антитарифний натовп спільне небажання потрапляти у фотооб’єктиви журналістів. (Втім, це не перешкодило кореспондентові виконати редакційне задання).

Хоча варто визнати, що серед присутніх були і ті, кому нові тарифи справді не до вподоби. Це жінки і чоловіки, здебільшого літнього віку, яких, до слова було не більше, ніж півсотні, а всіх мітингуючих зібралося майже півтисячі.

Поки так звані лідери мітингу виголошували заготовлені спічі, бабусі, дідусі та деякі чоловіки та жінки їх уважно слухали і чемно кивали головами, всі інші «мітингарі», розбившись на групки, займались своїми справами й не надто вникали у суть проблеми, що тут їх зібрала.

Ось невеличкий опис найпопулярніших занять на нібито мітингу за «прозорі тарифи».

Накачані хлопці в спортивних штанах (а таких було декілька компаній) в перервах поміж плюванням і жуванням показували «прийомчики з кунг-фу», час від часу перевіряючи на міцність грудні клітки свої молодших товаришів. Дівочі компанії, яких на мітингу було теж кілька, спочатку селфились, а потім всі дружно рахували лайки і обговорювали коментарі у соціальних мережах. Їм також до проблем з тарифами не було абсолютно ніякого діла. А любителі випити, просто чемно стояли позаду і в їхніх очах читалось лише одне питання: коли все це закінчиться. Люди, котрі якнайменше бажали засвітитися на такому сумнівному дійстві, просто тусувались в парку перед обласною радою і чекали, коли ж їм видадуть чесно зароблені гроші.

Про те, що мітинг буде за гроші вранці у Facebook повідомив активіст Ігор Зінкевич. Чоловік написав, що отримав анонімне повідомлення такого змісту: «Проти підвищення комунальних тарифів. Приходиш, реєструєшся, в першій годині все закінчується і розраховуються. Вартість 50 гривень». Подібну інформацію підтвердив і журналіст Львівського порталу, який «мав честь» добиратись на роботу в одному автобусі з потенційними мітингарями. Впродовж всього маршруту п’ятеро молодиків жваво обговорювали, на які потреби зможуть витратити «чесно зароблені» гривні. З маршрутки вони вийшли неподалік від проспекту Свободи (змір мітингу відбувався біля пам’ятника Тарасу Шевченкові, що на пр. Свободи).

Доказом чіткого означення робочого дня мітинг арів стало те, що як тільки велика стрілка годинника була на цифрі 12, а маленька на 1, спікери мітингу, які до того аж надто палко виголошували свої промови, кляли діючу владу і обіцяли третій майдан, чемно подякували всім присутнім і оголосили про закінчення дійства. Щоправда відразу ж проанонсували наступний захід (де вочевидь також можна буде підзаробити). Отже, оголошено було, що терпець народу вже остаточно увірветься 4 липня.

Але, що найсмішніше, люди не поспішали розходитись. Одразу покинули свої позиції хіба що ті, котрим дійсно боліли непомірні тарифи і, які наївно думали, що саме такий мітинг вирішить цю проблему. Решта людей збитими за інтересами групками, нервово покурюючи і побоюючись, щоб їх просто не киданули, перебазувались в парк і залишились чекати на зарплату…

Коментарі

  1. Мітингарі завжди одинакові,а ваш гнилий холуйський скепсис до проблеми буде плачевним!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *