ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на одного мешканця припадає рекордно мало житлової площі, – Андрій Павлів

|

У Львові на одного мешканця припадає рекордно мало житлової площі. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор департаменту містобудівництва міської ради Львова Андрій Павлів, інформує кореспондент Львівського порталу.

Чиновник навів статистичні дані щодо кількості метрів житла на одну особу в місті.

За його словами, загальний баланс житлової площі у Львові становить 12 мільйонів квадратних метрів. Тоді як, загальна кількість населення у місті сягає близько 750 тисяч жителів.

«Якщо співставити цю статистику, то можна вирахувати, що на одну людину припадає близько 17 метрів житлової площі. Для порівняння, в Європі в середньому житлова площа, передбачена для однієї особи, становить 45-55 квадратних метрів. Ці цифри доводять потребу міста у будівництві нових житлових комплексів», – сказав А.Павлів.

Водночас він додав, що за останні три роки кількість житлового будівництва стрімко зростає. Для прикладу, Львівська область за 2014 рік піднялася з 5 на 3 місце у збільшенні загальної площі житла у всеукраїнському рейтингу.

Також А.Павлів повідомив, що найнижча вартість одного метра житлової площі, на даний момент, становить близько 10 тисяч гривень. Проте він уникнув відповіді на те, якою є верхня планка вартості житлових квадратів. Чиновник лише сказав, що ціна (10 тис грн.) можлива лише за найсприятливіших умов. «Це можливо лише при найдешевшій вартості земельної ділянки, будівельних матеріалів, робочої сили», – додав А.Павлів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *