ОСТАННІ НОВИНИ

Німці, поляки та білоруси розвиватимуть Парк культури

|

Із 13 по19 липня Львів приймає архітекторівта дизайнерів з Німеччини, Польщі та Булорусії, щоб спільно з українськими спеціалістами працювати над ідеями розвитку Парку культури. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

104

Робота над розвитком Парку культури триває. Вже відбулися громадські обговорення, перший львівський воркшоп, наступний етап – міжнародний воркшоп 13-19 липня, участь у якому візьмуть спеціалісти з Німеччини, Польщі, Білорусії та України. Триває набір архітекторів, дизайнерів, ландшафтних архітекторів в українські команди. Реєстрація за анкетою.

У першому воркшопі взяло участь 25 спеціалістів – архітектори, дизайнери, дендрологи, підприємці та мешканці. За два дні вони визначили, що приваблює та відштовхує відвідувачів парку, провели SWOT-аналіз, напрацювали ідеї щодо облаштування парку. Результати першого воркшопу представлені у презентації.

«Основним акцентом було те, що парк повинен бути для всіх. Саме тому у всіх проектах має бути дотримано правил універсального дизайну. Окрім того наголошували на збереженні екосистеми, розвитку спортивної інфраструктури, встановленні унікальних об’єктів та нових атракціонів», – розповіла головний адміністратор парку Христина Пархуць.

Цікавими також є результати соціологічного дослідження, проведеним Інститутом міста та Social Innovation Lab, які показують, що більшість відвідувачів парку – це молодь, віком 18-30 років (41,3%), більше 80% проживає у Львові і майже половина – наймані працівники. Переважно парк асоціюється з відпочинком, атракціонами та спогадами про дитинство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *