ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі призначать головнокомандувача армією на випадок війни  

|

Польща головнокомандувач polskieradio.pl

Сьогодні Броніслав Коморовський згідно з пропозицією прем’єр-міністра Еви Копач призначить генерала Марека Томашицького кандидатом на посаду Головнокомандувача польськими збройними силами в разі війни. Про це повідомило президентське Бюро національної безпеки Польщі 21 червня, передає УНІАН з посиланням Радіо Польща.

«Створення можливості вибору кандидата на посаду Головнокомандуючого збройними силами, який зможе заздалегідь підготуватися до виконання обов’язків, було одним з головних змін, внесених в рамках реформи системи управління Збройними силами, яка почала діяти 1 січня 2014 року», – нагадало Бюро національної безпеки.

Головнокомандувач повинен прийняти командування армією під час війни і підкорятися безпосередньо президентові, що займається захистом держави спільно з урядом. Інші військові завдання, пов’язані з оборонними операціями, наприклад, навчання, залишаються у віданні Міністерства оборони, також і під час війни.

Президент Польщі, підписуючи закон про створення такої посади в структурі управління польською армією 1 квітня 2015 року, зазначав, що «закон озброює польську державу реальною здатністю ефективно і швидко реагувати на потенційну небезпеку та кризи».

Фото: polskieradio.pl

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *