ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський підприємець 13 років погоджував у чиновників Львівської міськради документи на землю

|

zemlya

Львівський підприємець, директор фірми «Євротерм Львів» Олег Подвірний 13 років затверджував у виконавчих органів Львівської міськради документи на оренду землі, якою він фактично всі ці роки користувався. Про це на брифінгу 19 червня розповів співкоординатор групи «Громадянська позиція» у Львівській міськраді Володимир Гірняк.

GirnyakДепутат ЛМР Володимир Гірняк 

«До мене, як до голови тимчасової комісії по перевірці діяльності виконавчих органів влади, звернувся підприємець фірми «Євротерм Львів» Олег Подвірний. У 2002 році він придбав нерухомість на 35 сотих землі і того ж року подав документи на оформлення договору на оренду землі. Всі ці роки йому надсилали відписки. Ухвалу він отримав лише 23 квітня 2015 року. Просто підприємець чітко сказав всім чиновникам, що нікому нічого платити не буде. Також ми порахували, що тільки з 2006 року місто недоотримало близько 800 тисяч гривень орендної плати за оренду цієї землі», – розповів про безпрецедентний випадок Володимир Гірняк.

При цьому депутат зазначив, що поки одні документи розглядаються у мерії роками, інші проходять довгий шлях візування у рекордні терміни.

Депутатська  комісія на чолі з Володимиром Гірняком знайшла 145 ухвал, які вже роками чекають погодження Львівської міської ради, хоча згідно з законом мали би розглядатися впродовж місяця.

«Зараз ми аналізуємо такі справи. З цим, безумовно, потрібно розбиратись, чим ми зараз і займаємось», – заявив Володимир Гірняк.

Сам Олег Подвірний розповів, що на ділянці, що розташована на вулиці Персенківка,57, знаходяться офіс, бухгалтерія та склади фірми.

«13 років я оформлював цю оренду. Виходить, для того, щоб оформити чи продовжити договір на оренду землі треба в міську раду занести хабарі», – підсумував підприємець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *