ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни бунтують проти нового будівництва в історичній частині міста

|

Жителі трьох львівських вулиць – Поповича, Мартовича та Глібова – виступили проти будівництва нового багатоквартирного житлового будинку у своєму районі. Як повідомив Львівському порталу депутат Львівської міської ради Володимир Гірняк, мешканці категорично проти цього будівництва з цілої низки причин.

Між цими історичними будинками планують збудувати шестиповерхового монстра
Між цими історичними будинками планують збудувати шестиповерхового монстра

За словами депутата, насамперед на ділянці між будинками №6 та №8 на вулиці Поповича знаходиться бомбосховище (укриття 5-го типу). «Жителі району бояться, що сховище може зазнати руйнування під час суміжного будівництва – копання котловану, заливання фундаменту. Зважаючи на сьогоднішню ситуацію в Україні, мешканці навколишніх будинків будуть позбавлені можливості користуватися цим сховищем у разі надзвичайної ситуації», – пояснив В.Гірняк.

Окрім цього, жителі мікрорайону стверджують, що ділянка, на якій заплановане будівництво, розташована на крутому схилі, а ґрунт тут дуже сипучий – на проїжджій частині неодноразово уже ставалися провали.  «Будинки по вулиці Поповича та Мартовича є пам’ятками архітектури. Нове будівництво загрожує не просто старим львівським кам’яницям, а й пам’яткам архітектури», – наголошує депутат.

Крім того, за словами Володимира Гірняка, новобудову планують спорудити на шість поверхів, тоді як будинки поруч мають два або три поверхи. «Більше того у містобудівному розрахунку новобудову заплановано звести впритул до будинку №6а, тоді як у майбутній суміжній стіні є вікна. Також ця будова закриє доступ до світла і повітря у внутрішній дворик будинку №6а. Зараз дворик відкритий», – каже В.Гірняк.

У зв’язку з цим депутат просить місцеву владу втрутитися у ситуацію, щоб не допустити руйнування будинків історичного ареалу міста.

Нагадаємо, 19 червня Львівська міська рада сьогодні проголосувала за створення з 1 вересня міської інспекції державного архітектурно-будівельного контролю. У Львові сподіваються, що це історичне рішення покладе край незаконному будівництву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *