ОСТАННІ НОВИНИ

За минулу добу у зоні АТО загинули двоє українських воїнів ще шість поранено (мапа)

|

За минулу добу у зоні АТО загинули двоє бійців, 6 отримали поранення.Про це на брифінгу 21 червня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко, інформує кореспондент Львівського порталу.

За даними Лисенка, значно активізувалися бойові дії  наМаріупольському напрямку, зокрема розширилася географія ворожих обстрілів позицій сил АТО.

«У Широкиному окрім провокацій зі стрілецької зброї противник вів вогонь по укріпленнях сил АТО зі 122-мм САУ “Гвоздика”. Під Лебединським та Павлополем відбулися зіткнення українських військових з ворожими ДРГ.  Внаслідок мінометного обстрілу в районі КПВВ “Гнутове” вчора рух через ліню зіткнення на цьому транспортному коридорі тимчасово призупинявся», – повідомив Лисенко.

21-06 1

На Донецькому напрямку 20 червня цілий день активні бойові дії велися на захід від Донецька – в районі аеропорту, Мар’їнки та Красногорівки.

«На цю ділянку припадає понад половина епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Тут активно працюють ворожі снайпери і застосовується великокаліберна артилерія НЗФ. Проте, внаслідок вміло організованої оборони сил АТО, бойовики не мають змоги просунутися вперед», – додав Лисенко.

Неспокійно було під Горлівкою, де бойовики вели вогонь по наших позиціях східніше та західніше від Світлодарського водосховища.

«Було зафіксовано 2 ворожих обстріли зі 152-мм гармат, причому вогонь вівся з різних майданчиків. Це підтверджує дані нашої розвідки, що всупереч Мінським домовленостям, противник стягнув у Горлівку значну кількість важкої військової техніки», – заявив речник АП.

21-06 2

На Луганському напрямку обстановка була відносно спокійною. Поодинокі провокації та перестрілки відбулися вчора ввечері по всій лінії фронту від Золотого до Станиці Луганської.

Фактів застосування великокаліберної артилерії, танків та РСЗВ з боку противника на цих рубежах не зафіксовано.

У зоні АТО 20 червня було зафіксовано 3 польоти ворожих безпілотників, які використовуються противником для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових.

Інфографіка : РНБО

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *