ОСТАННІ НОВИНИ

Дні Львова у Кракові представлені кримськотатарською культурою

|

Дні Львова в Кракові представлені кримськотатарської культурною програмою. Про це повідомляэ УП з посиланням на Крим. Реалії.

Організаторами заходу виступають Львівський і Краківський міськради, ініціатива «КримSOS», кримськотатарський культурний центр «Кримський будинок у Львові».

«Цього року дні Львова в Кракові повністю представлені кримськотатарської культурною програмою: майстер-класами з кераміки і гончарства, розпису хною, малюванням технікою «батік», виступами танцюристів ансамблю «Qirim», і етно-джазовим концертом Ельвіри Саріхаліл і тріо Усеіна Бекірова.

Львів зараз фактично стає центром розвитку кримськотатарської культури, тому що у себе на батьківщині – в Криму, сьогодні практично неможливо зробити”, – сказав у коментарі для видання представник організації «КримSOS» у Львові Алім Алієв.

На початку червня в місті Гданську відбувся фестиваль кримськотатарської культури і мистецтва. Місцеві жителі могли познайомитися з культурою і мистецтвом кримськотатарського народу. В рамках фестивалю виступали кримськотатарські співаки, виконували національні танці, також були представлені гончарні та ювелірні вироби.

Фото: ua.krymr.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *