ОСТАННІ НОВИНИ

Федишин нічого не пообіцяв депутатам і не став секретарем Львівської міськради

|

roman_fedyshynДепутати Львівської міськради залишили раду без секретаря. Голосування за запропоновану мером Андрієм Садовим кандидатуру Романа Федишина завершилось без позитивного результату, інформує кореспондент Львівського порталу з сесійного залу ЛМР.

Перед таємним голосуванням А.Садовий закликав депутатів підтримати Р.Федишина

Міський голова заявив, що це кандидатура компромісна, рівновіддалена від нього і від кожної фракції у міській раді, яка, на його думку, зуміє об’єднати депутатський корпус. «Він вміє мислити і має хороший управлінський досвід. Прошу підтримати», – зазначив А.Садовий.

Сам Роман Федишин заявив, що був шокований такою пропозицією, але погодився піти попрацювати на посаду секретаря впродовж чотирьох місяців (до часу наступних виборів депутатів місцевих рад, – ред.).

Федишин додав, що у час, коли країна перебуває у складній ситуації, він вважає, що може бути корисним місту.

«Я не пішов погоджувати свою кандидатуру до кожної фракції, тому що не знаю, що маю вам обіцяти. Я готовий попрацювати ці чотири місяці для міста»,б – сказав Р.Федишин перед голосуванням.

Натомість голова фракції «Свободи» Любомир Мельничук відразу ж поспішив розкритикувати пропозицію мера зробити Федишина секретарем.

Мельничук заявив, що в нього відчуття, ніби відбуваються підкилимні ігри  і шулерство, а тому фракція «Свободи» не має наміру брати в цьому участі і голосувати за секретаря ради не буде.

Також голова фракції «Свобода» повідомив, що відповідно до закону, кандидатура секретаря мала обговоритися на засіданнях фракцій, чого не відбулося і, на його особисту думку, секретарем ради не може бути людина з великого бізнесу (як відомо, Р.Федишин є співвласником ТзОВ «Шувар», – ред..)

«Про Романа Федишина, як депутата можу сказати лише добре, але його кандидатура не була обговорена жодною фракцією, не розумію для чого робити такі непередбачувані кроки», – зазначив Л.Мельничук.

Утім, позицію «Свободи» засудили інші депутати. Зокрема, слово взяли Сергій Бащук і Юрій Кужелюк. Вони сказали, що не здивовані позицією «Свободи» і, що сьогодні відбувається те ж, що й впродовж всієї каденції – протистояння міського голови і фракції «Свобода».

Депутати закликали частину «свободівців», які можуть не підпорядкуватися партійній дисципліні, все ж взяти участь в голосуванні і підтримати Федишина.

Однак заклики залишились не почутими. Участь в голосуванні взяли лише 32 депутати, з них «за» проголосували – 28, «проти» – 3 й 1 утримався.

Ілюстрація: latifundist.com

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *