ОСТАННІ НОВИНИ

Замасковані в окопах. Як живуть охоронці миру під Маріуполем

|

79-4

Передова – це не тільки бойові дії, це також довгі дні, тижні і місяці в бліндажах та окопах, які для бійців стали другою домівкою. Тут вирує життя, хоча цього і не помітно – все надійно замасковане. Прес-центр АТО підготував фоторепортаж про те, як живуть в окопі під Маріуполем.

Місто-порт на Азовському морі оточене щільним кільцем блокпостів та опорних пунктів. І робота з обладнання позицій, зміцнення оборони та облаштування побуту тут не припиняється майже ніколи.

Щодня проводяться тренування. За командою комбата на бойові позиції висувається вогнева міць підрозділу – розрахунок АГС-17. За півтори хвилини гранатомет встановлений на бойовій позиції – стрічки споряджені, бійці в повній екіпіровці. Кожен військовий повинен знати чіткий план дій у випадку бойової тривоги.

У гвардійців – надійна вогнева підтримка. Гранатометник з позивним «Базука» – справжній фанат свого діла. Зі своїм РПГ він майже не розлучається: постійно змащує, налагоджує, вивіряє приціл, виміряв особисто відстань до усіх орієнтирів.

Ще одне захоплення у окопах – спорт. Гвардійці обладнали невеликий тренажерний куток – про фізичну форму тут не забувають. Далі, просто у полі, стоять футбольні ворота, де військові іноді можуть поганяти м’яча.

72

73

74

75

77

78

79

79-1

79-3

79-5

712

 

79-2

Фото: прес-центр АТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *