ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко підписав подання до Ради про звільнення Наливайченка, - ЗМІ

|

Президент України Петро Порошенко підписав подання до Верховної Ради щодо звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України

Про це стало відомо після зустрічі глави держави з лідерами фракцій та прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на “5 канал”.

За словами голови фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрія Луценко, сам Наливайченко погодився залишити крісло голови СБУ, бо має плани піти у політику.

“Жодних інтриг особистого, політичного характеру у цьому не має. Просто глава держави вважає, що СБУ на цьому етапі має очолювати не дипломат, не політик, а фаховий працівник розвідувального напрямку”, – заявив Луценко.

Щодо депутатів, то вони неодностайні в думках щодо відставки Наливайченка. Тож перед голосуванням збиратимуться на погоджувальні збори.

“Завтра, я впевнений, що ми проведемо фракцію, і висловимо всі аргументи, які ми сьогодні чули, і я майже впевнений, що фракція “Народний фронт” дасть максимум голосів за подання президента”, – зазначив голова фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук.

Нагадаємо, заступник голови фракції “Самопоміч” Єгор Соболєв заявив, що фракція також підтримає відставку Наливайченка/

Раніше лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що президент бачить на посту глави СБУ заступника голови Служби безпеки Василя Грицака.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *