ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин Богдан Вента став найкращим воротарем Чемпіонату Світу

|

unnamed (1)

Минулі вихідні у Варшаві були гарячими – 30 команд з усього світу приїхали до столиці Польщі, щоб поборотися за Кубок Чемпіонату світу з футболу серед шкіл-інтернатів «Надія на Мундіаль». Україну представляла команда Львівської школи-інтернату №2.

Команда Львівської школи – інтернату №2 вийшла до півфіналу Чемпіонату, а в боротьбі за третє місце отримала поразку в серії пенальті. А голкіпер львівської команди Богдан Вента визнаний найкращим воротарем цьогорічного Чемпіонату. Судді Турніру та організатори одностайно відзначили, окрім високого рівня гри, характер команди та силу духу.

unnamed (4)

«Ми були дуже сильними з точки зору командної гри. Згуртованість, бойовий дух, підтримка, розуміння партнерів, скоординованість. Кожен віддавався на сто відсотків. Було відчуття, що ми справді команда. І це мотивувало йти вперед. Після гри з Францією (авт. – етап відбіркових матчів) зрозуміли, що  бути у трійці фіналістів – це реально. Остання гра за третє місце закінчилася нічиєю, і ми отримали поразку в серії пенальті. Тому як капітан команди, вважаю, що зіграли ми дуже добре. Не можу сказати, що не було помилок. Але вони, навпаки, мотивують працювати, працювати і ще раз працювати. Наступного року Кубок Турніру має бути у Львові», – ділиться враженнями капітан львівської команди Геннадій Мельничук.

unnamed (3)

Це вже п’ятий Турнір «Надія на Мундіаль» для вихованців Львівської школи-інтернату. У 2011 та 2012 роках (турнір тоді мав статус ще європейського) команда зі Львова посіла перше та друге місця. З 2013 року змагання набули статусу «чемпіонату світу» і цьогорічний результат – найкращий, який показала команда за останні три роки.

Окрім того, проявити себе на міжнародному футбольному змаганні вже вдалося львів’янину Мар’янові Мисику, якого у 2012 році визнано найкращим гравцем Чемпіонату.

unnamed (2)

Довідка

Чемпіонат світу серед дитячих будинків засновано благодійною асоціацією «Надія на Чемпіонат світу» (Hope for the World Cup Association, раніше зареєстрована як Hope for Euro). Турнір народився з Чемпіонату, що було проведено у 2010 році у Польщі напередодні Євро-2012 під назвою «Надія на Євро». Отримавши великий резонанс серед потенційних учасників, медіа і громадськості, вже наступного року він став міжнародним. У 2013 році було проведено перший Чемпіонат світу, в якому взяли участь команди з 23 країн світу.

Фотографії: автор Олександр Ласкін

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *