ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики підтягнули важке озброєння до лінії фронту і готують наступ – Лисенко

|

1407489944_7

Бойові дії на сході України після короткочасного затишшя знову загострилися. Ворог підтягнув важке озброєння до лінії фронту і не полишає спроб наступу. Про це сьогодні, 18 червня, заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент Львівського порталу.

«Епізодичні провокації не припиняються по всій лінії фронту, а на ключових ділянках оборони – переходять у повномасштабні бойові зіткнення», – заявив А.Лисенко.

За його даними, за минулу добу внаслідок бойових дій троє українських військовослужбовців загинули, ще 14 отримали поранення.

18-06

Ключові події в зоні АТО за минулу добу були такими: 

На Маріупольському напрямку не припиняються ворожі обстріли наших позицій у Широкиному. Окрім численних провокацій із застосуванням стрілецької зброї, противник вів вогонь зі 122-мм гармат, які розташовані у с. Саханка.

На Донецькому напрямку вчора за кілька годин до світанку в районі міста Мар’їнка відбулося 2 бойових зіткнення підрозділів ЗСУ з групами бойовиків по 30 та 150 осіб з використанням стрілецької зброї та мінометів. Усі напади були відбиті. Проте обстріли міста, в тому числі з застосуванням важкого озброєння тривали цілий день. Також бойовики активно вели вогонь в районі Красногорівки та аеропорту.

В районі Світлодарського водосховища противник намагається знайти слабкі місця у нашій обороні в районі Луганського та Лозового.

На Луганському напрямку активні бойові дії велися на широкій ділянці фронту від Попасної до Щастя. Зокрема, в районі Попасної та під Трьохізбенкою бойовики обстріляли наші позиції з «Градів», а також зі 152-мм гармат. На Бахмутській трасі (йдеться про с. Оріхове та смт. Новотошківське) противник вів сильний артилерійський вогонь зі 122-мм гармат. Пізно ввечері в районі Сокільників відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ, яка прибула з південного-східного напрямку.

Ілюстрація: wartime.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *