ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні скасували перепис населення

|

Перепис населення, призначений на 2016 рік, не відбудеться. І в найближчі кілька років в Україні взагалі не планується проводити перепис населення

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніото, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на “Точно“.

“Я зустрічався з Власенком (заступник голови Держстату, – ред.) і вона сказала, що перепис переносився вже багато разів, а зараз він навіть не планується. До 2017 року точно не буде”, – сказав Паніото.

За його словами, замість перепису населення Держстат має намір провести велике вибіркове дослідження. Однак лише перепис може дати точну статистичну інформацію про ті процеси, в тому числі міграційні, які відбуваються в Україні, підкреслюють соціологи.

У світовій практиці переписи населення проводяться в середньому раз на десятиліття. В Україні останній перепис населення проходив в 2001 році. Наступна була призначена на 2010 рік, проте вже кілька разів переносилася. Спочатку – на 2011 рік, потім на 2012-й, 2013-й і, нарешті, на 2016-й. Однак і наступного року він не відбудеться.

Попередні переноси пояснювали відсутністю необхідних коштів у держбюджеті на такі цілі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *