ОСТАННІ НОВИНИ

Українці найчастіше дають «на лапу» лікарям, - опитування

|

хабарі

Українці вважають, що суд – найбільш корумпований орган у країні, а самі найчастіше дають хабарі лікарям. Про це свідчать дані опитування TNS за травень 2015 року, передає УП.

Згідно з дослідженням, 27% жителів України вважають суди найбільш корумпованим державним органом.

Також в ТОП-5 входять міліція, прокуратура, медичні установи та ДАІ. І майже кожен десятий опитаний вважає, що всі перераховані державні структури однаково корумповані.

Незважаючи на такий результат, за минулий рік українці частіше давали хабарі в лікарнях та інших медичних установах – 84% хабарів опитаних припадало саме на цю сферу, в той час, як суд і прокуратура є найменш поширеними структурами дачі хабарів.

Така різниця в репутації органів і реального рівня дачі хабарів, можливо, пов’язана з кількома факторами.

По-перше, це частота звернення в ті чи інші державні інстанції, адже хворіють громадяни частіше, ніж звертаються до суду. А по-друге, хабарі в медицині є почасти добровільними, і в основному даються людьми з власної волі після надання послуг і в якості “подяки”, відзначають експерти.

Цікавою є оцінка хабарництва сфери освіти – вона опинилася на останньому місці і сприймається як найменш корумпована структура в Україні. Тим не менш, за кількістю хабарів вийшла на друге місце. Таким чином, хабарі в сфері освіти сприймаються населенням, як невід’ємна частина процесу отримання атестата або диплома.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *