ОСТАННІ НОВИНИ

Тимчук розкрив схему, за якою бойовики штурмують позиції сил АТО  

|

017681613_40300

Російсько-терористичні війська на Донбасі знизили обстріли в денний час і активізували – у нічний. На декількох напрямках працюють диверсійно-розвідувальні групи противника. Про це сьогодні, 17 червня, повідовий військовий експерт, керівник групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

Д.Тимчук підтвердив інформацію штабу АТО про зіткнення з піхотними групами бойовиків, які намагалися атакувати передові позиції сил АТО біля Мар’їнки.

«Тут застосовують відпрацьовану схему: терористи невеликими групами по 10-15 осіб, використовуючи «зеленку», проникають на «нейтральну смугу» (у складі групи, як правило, – кулемет «Корд», 1-2 АГС-17 в розібраному вигляді або 82 -мм міномет), займають вогневу позицію і маскуються. Потім «група імітації» відкриває побіжний стрілецький вогонь по позиціях сил АТО з метою викликати у відповідь вогонь і виявити позиції українських військ. Потім перша група з «нейтральної смуги» відкриває вогонь по виявлених цілях. Для прикриття відходу групи бойовики використовують мобільні 82-мм міномети і ЗУ-23-2», – розповів Д.Тимчук.

За даними військового експерта протягом останньої доби терористи проявляли особливу активність по всьому західному сектору Донецького напрямку. Позиції українських військ і цивільні об’єкти обстрілювали в районі н.п. Опитне, Піски, Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Старогнатівка, Новомихайлівка. Терористи задіяли в основному 120-мм міномети і 122-мм артилерійські системи.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *