Провідні міжнародні офтальмологи обговорюватимуть у Львові проблеми дитячої сліпоти

|

218 – 19 червня у Львові, в рамках реалізації  програми  Всесвітньої організації охорони здоров’я по запобіганню сліпоти у дітей «Зір 2020», відбудеться VI Науково-практична конференція «Медична і медико-педагогічна реабілітація дітей з аномаліями рефракції та захворюваннями окорухового апарату» за участю провідних вітчизняних та  іноземних офтальмологів. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

Профілактика дитячої сліпоти є одним із пріоритетів сучасної охорони здоров`я у всьому світі,  адже більш ніж у 50% випадків незрячість  у дітей підлягає профілактиці або виліковуванню.

З огляду на це, учасники міжнародної конференції обговорюватимуть у Львові широкий спектр питань, зокрема –  нові методи діагностики та лікування дітей із вадами зору, актуальні проблеми дитячої слабкозорості та сліпоти в Україні тощо. Також провідні офтальмологи країни запропонують реальні механізми удосконалення діяльності систем охорони здоров`я, освіти, неурядових організацій, завданням яких є насамперед профілактика, збереження та зміцнення здоров`я дітей, а також реабілітація та адаптація до соціуму дітей із вадами зору.

Під час конференції відбудеться благодійний ярмарок «Бачити серцем», а також проходитиме виставка «Проблеми діагностики, обстеження та комплексного лікування в офтальмології».

Науково-практична конференція розпочнеться 18 червня о 9 год. 30 хв.  у бізнес-центрі спортивного комплексу «Арена Львів» (вул. Стрийська, 199).

З програмою  конференції  можна ознайомитися на сайті Асоціації дитячих офтальмологів: http://uapo.org.ua/ukr/news/2015

Додаткова інформація:

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку кількість сліпих у світі зростає на 1 мільйон осіб, кожні 5 секунд втрачає зір одна доросла людина, кожну хвилину – одна дитина

Щороку в школах України фіксується  близько 400 тисяч вперше виявлених випадків захворювань очей

В Україні працює 6 шкіл-інтернатів для сліпих та слабкозорих дітей.

 

Ілюстрація www.bsmu.edu.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *