ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині військком отримав статус учасника АТО після кількаденного відрядження на Донбас

|

384767238

На Львівщині військовий комісар Бродівського району отримав статус учасника бойових дій, пробувши на Донбасі лише кілька днів. Така інформація збурила людей, громадськість вимагає, щоб військком відмовився від статусу або ж пішов з посади, йдеться в сюжеті ТСН.

Про те, що військовий комісар Бродівського району отримав статус учасника бойових дій за короткострокове відрядження на Донбас, розповів його колишній заступник Микола Забокрицький. За його словами, торік у жовтні комісар Ярослав Анклевич на 4 дні їздив на Луганщину, начебто возив волонтерську допомогу. Колишній військовий перевірив цю інформацію. У міжвідомчій комісії у Києві підтвердили, що Анклевич справді став учасником АТО.

Тим часом, боєць 24-ї механізованої бригади Андрій Булишин з Бродів прослужив на Донбасі вісім місяців, пройшов майже всі гарячі точки. Демобілізували Андрія більше місяця тому, втім, учасника бойових дій він не має й досі. Пояснили, що по дорозі до Києва загубились копії його документів.

Інформація про те, що військовий комісар отримав статус учасника АТО за 4 дні відрядження, збурила людей. Кілька бійців, а також активісти місцевої самооборони, пішли до військомату, але він так і не вийшов до людей.

У львівському обласному комісаріаті не знайшли часу, аби поспілкуватися з журналістами. Натомість юристи кажуть, що у законі не регламентовано, скільки людина має пробути в зоні АТО, щоб отримати статус учасника. Тож більше це питання моралі, аніж закону.

Також правозахисники зазначають, що перелік пільг учасника бойових дій не вміщається на двох аркушах, тож військовий туризм, поїздки заради посвідчення, триватимуть і далі.  Раніше повідомлялося, що статус учасників бойових дій отримали вже п’ять тисяч міліціонерів.

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *