ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкриють перший спецклас для дітей з особливими потребами

|

DSC_1747

Вже у вересні цього року у Львові стартує пілотний проект – «Нові навчальні можливості для дітей з особливими потребами», ініціаторами якого є навчально-реабілітаційний центр «Джерело» та департамент гуманітарної політики ЛМР. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛМР.

Львівська спеціалізована школа «Надія», у якій провели ремонтні роботи, включена до проекту відкриття спеціального класу для дітей з легкою розумовою відсталістю та стане першим навчальним закладом міста з таким класом.

Школа має партнерські відносини з навчально-реабілітаційним центром «Джерело», діти якого за рішенням психолого-медико-педагогічних консультацій скеровуються на навчання до спецкласу даного навчального закладу.

Планується, що у цьому класі буде навчатись 8 дітей з розладами спектру аутизму, синдромом Дауна та з інтелектуальними особливостями розвитку.

«Педагоги, які працюватимуть у цьому спецкласі, будуть два місяці проходити навчання у центрі «Джерело», – розповіла Ірина Хміль, директор ЛСШ «Надія».

У ЛСШ «Надія» функціонує 12 класів, у яких навчається 288 учнів. Серед них 21 дитина з особливими освітніми потребами:

2 дітей – інклюзивна форма навчання;

8 дітей – індивідуальна форма навчання;

11 дітей – інтегроване навчання.

 

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *