ОСТАННІ НОВИНИ

Шокін попросив Парламент дозволити арештувати Клюєва

|

123622

У межах нового кримінального провадження Генеральний прокурор України Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради України з поданням про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Сергія Клюєва. Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, пише УНІАН.

Як зазначається в повідомленні, Клюєвим скоєно ряд кримінальних правопорушень.

“Правопорушення передбачені ч. 3 ст. 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховування та маскування незаконного походження такого майна, прав на таке майно), ч. 5 ст. 369 (надання службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду та в інтересах третіх осіб дій з використанням наданого їй службового становища) Кримінального кодексу України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 3 червня 2015 року Верховна Рада України розглянула подання Генерального прокурора Віктора Шокіна та зняла недоторканність і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України С. Клюєва, який підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

За прийняття відповідного рішення проголосувало 287 народних депутатів.

Фото: 112.ua

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *