ОСТАННІ НОВИНИ

У АТО загинуло двоє українських військових. Мапа бойових дій

|

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули, а ще 20 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі інформаційно-аналітичного центру РНБО.

За словами речника Адміністрації Президента України з питань АТО Андрія Лисенко, ситуація в зоні АТО погіршується. На ключових ділянках фронту обстріли наших позицій з важкого озброєння тривають практично безперервно.

46«Противник веде цілеспрямований вогонь по житлових кварталах прифронтових населених пунктів, що призводить до руйнувань інфраструктури, вбитих та поранених серед цивільних. Зберігається негативна тенденція до розширення географії активних бойових дій – бойовики відкривають вогонь на раніше відносно спокійних ділянках лінії зіткнення. При цьому противник продовжує брехливу пропагандистську кампанію з дискредитації сил АТО з метою маскування своєї агресії», – повідомив А. Лисенко.

На Маріупольському напрямку вчора бойові дії велися лише у селі Широкине. Традиційно бойовики активізуються у другій половині дня. Окрім стрілецької зброї, зафіксовано використання 122-мм гармат та реактивних установок «Град-П» («Партизан»).

На Донецькому напрямку ворожий вогонь по наших позиціях з застосуванням важкого озброєння в районі аеропорту не припинявся цілий день.

Біля смт. Верхньоторецьке, де розташована важлива залізнична станція Скотувата, наші прикордонники відбили напад ДРГ бойовиків.

В околицях Горлівки також зберігається неспокійна обстановка, бойовики намагаються знайти слабкі місця у нашій обороні у її західних, північних та східних передмістях. Аналогічна ситуація – південніше, у Мар’їнському районі, де бойовики відкривали вогонь по позиціях біля 5 різних населених пунктів: зокрема, вчора вранці по Новомихайлівці був випущений  повний залп з установки «Град», а потім розпочався танковий обстріл наших позицій.

Внаслідок агресивних дій бойовиків у Мар’їнському районі не працює телефонний зв’язок, у Красногорівці поранено місцевого мешканця. Рух через лінію фронту трасами Донецьк-Запоріжжя та Донецьк-Маріуполь, а також у зворотних напрямках закрито. Водночас завдяки професіоналізму наших ремонтників, аварія на газопроводі у Донецькій області ліквідована. Таким чином, Маріуполь, Волноваха і Авдіївка – знову з газом.

На Луганському напрямку факти порушення режиму тиші з боку противника зафіксовані на широкій ділянці фронту – від Попасної до Щастя. По с. Троїцьке вчора було випущено не менше 30 ракет з установки «Град». Вогонь вівся зі сторони окупованого міста Стаханов, до якого по прямій від Троїцького – менше 20 км.

Також неспокійною була ситуація у Кримському та Новотошківському, де противник вчора вранці провів мінометний обстріл наших позицій. Частина Кримського знеструмлена. Ремонт інфраструктури на лінії зіткнення надзвичайно ускладнений, з огляду на постійні провокації бойовиків. Зокрема, вчора було поранено українського ремонтника під Попасною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *