ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий взяв собі у радниці Яніку Мерило

|

1424272416

Колишній радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса Яніка Мерило стала позаштатним радником міського голови Львова з питань новітніх технологій. Про це під час брифінгу, 15 червня, повідомив мер міста Андрій Садовий, пише ZAXID.NET.

«Яніка погодилась бути позаштатним радником міського голови Львова. Це рішення визрівало давно, бо ми вже давно працюємо. Зокрема, результатом плідної співпраці стало запровадження у Львові першого в Україні проекту адміністративних та комунальних е-послуг для львів’ян», – пояснив міський голова Львова.

Яніка Мерило — виконавчий директор Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA), експерт Агентства електронного урядування України, член ради директорів профільної спільноти українських бізнес-ангелів (UАngel), радник голови комітету закордонних справ Парламенту Естонії. Спiвзасновник ICT Competence Center, громадської організації, що об’єднує в собі представників влади, великого бізнесу та приватних осіб з експертизою в ІТ з метою впровадження елементів електронного уряду в Україні.

Довідка

Яніка Мерило є громадянкою Естонії, її батько — українець, родом із Кам’янця-Подільського.

Трудову діяльність розпочала у 1996 році програмістом. З 2000 року опікується питаннями залучення коштів на ринки України та країн Балтії, обіймала керівні посади в низці інвестиційних фондів Європи.

Спеціалізується на інформаційних технологіях та інвестиційному бізнесі; свого часу стала першою жінкою в клубі бізнес-ангелів Estonian Business Angels Network (ESTBAN).

З квітня 2014 вона є головою ради директорів Фонду BrainBasket.

З 5 січня по квітень 2015 року — радник міністра економічного розвитку і торгівлі України Айвараса Абромавичуса. На цій посаді Мерило відповідала за напрям залучення інвестицій, поліпшення інвестиційного та бізнес-клімату, координації міжнародних програм і розробку рішень електронного уряду.

Володіє англійською, російською, українською, естонською, фінською, та французькою. Заміжня, має сина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *