ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова прибула делегація з Ірану. Говорили про літакобудування

|

DSC_2008_1434291633

Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Іран в Україні та Молдові Мохаммад Бехешті-Монфаред прибув до Львова та зустрівся з керівництвом Львівської області. На зустрічі з очільниками Львівщини Посол обговорив питання пошуку взаємовигідних сфер співпраці. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба ЛОДА.

На зустрічі, яка відбулася 14 червня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка ознайомив представників Ірану з потенціалом Львівщини.

DSC_1990_1434291628_613x408

Надзвичайний і Повноважний Посол окреслив основні сфери, які є цікавими для співпраці Ірану з Львівською областю. Зокрема, на його переконання, привабливими для співробітництва є сільське господарство, літакобудування, культурна та освітня галузі. У свою чергу, керівник області наголосив, що у цих сферах на Львівщині є справді великі можливості.

Мохаммад Бехешті-Монфаред зазначив, що незабаром група викладачів Львівського національного університету, який готує фахівців перської мови, матиме можливість безкоштовно стажуватися в Ірані та підвищувати свою кваліфікацію. Також він розповів, що приблизно через три місяці в Ірані працюватиме комісія, метою якої буде налагодження економічної та культурної співпраці між двома країнами. Посол висловив сподівання, що представники з Львівщини прибудуть до Ірану для участі у цій комісії.

DSC_2017_1434291644

Окрім цього, Посол висловив пропозицію щодо встановлення побратимства між провінцією Ірану та Львівщиною, а також між іранським містом та Львовом. “Все, що я побачив тут залишилося у моєму серці. На моє переконання, у Львівської області є великий потенціал. Бачу, що ця зустріч надає нам багато можливостей”, — сказав Мохаммад Бехешті-Монфаред.

“Ми маємо хорошу співпрацю між Львівщиною та регіонами різних країн. Це добра традиція. І я сподіваюся, що коли між урядами наших держав буде тісніша співпраця, то ми на регіональному рівні зможемо внести свій вклад”,— зазначив Олег Синютка.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *