ОСТАННІ НОВИНИ

Для українських військових безкоштовно розробили новий камуфляж

|

Нове забарвлення камуфляжу для нашої армії – ВАРАН ЗСУ. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив волонтер Юрій Бірюков, передає Новий погляд.

111«Так, це українська розробка. І так – це українська тканина. Такі розробки коштують мільйони доларів, а фірми яким вдалося виготовити вдалий малюнок, можуть потім безбідно існувати десятиліттями, передаючи в армію право на використання. Але … Konstantin Lesnik, Vasil Sakovets, Artem Livushevsky і десятки інших однодумців працювали над камуфляжем безкоштовно, а потім Костя передав права на його використання в ЗСУ … Безкоштовно», – написав Бірюков.

222За словами волонтера, регламент документації ЗСУ передбачає експериментальну носку будь-якого елементу речового забезпечення. І цим займеться одна з найбільш бойових бригад – 79-та ОАЕМБР.

«Ми запускаємо волонтерський проект по забезпеченню бійців 79-ої бригади комплектом літньої польової форми в забарвленні ВАРАН ЗСУ. Форма + панама + кепка + чохол на каску. Вартість комплекту виходить 960 гривень, на зараз вже отримані мірки 800 осіб. Але список зростає, мірки приходять щодня, будуть одягнені: 1-й і 2-й батальйони, артдивізіон, управління бригадою, сапери, зенітники, вогнеметники, зв’язківці, медики і так далі. Всі, крім 3-го батальйону, який вже отримав повну екіпіровку в старому забарвленні», – повідомив Бірюков.

Як працює камуфляж в приладі нічного бачення третього покоління (PVS-14 Gen3) – можете подивитися на фото, коментарі зайві.

333«У наступному році ми розраховуємо почати закупівлю форми в такий забарвленні для частин ВДВ і ССО за бюджетні гроші. А поки будемо по-старому», – зазначив волонтер.

444

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *