ОСТАННІ НОВИНИ

Українські в'язниці перевірять, закриють та будуватимуть нові

|

Керівництво Міністерства юстиції України інспектує слідчі ізолятори та інші пенітенціарні установи України для того, щоб у майбутньому році скоротити їх кількість, законсервувати ті, які знаходяться в центральних частинах міст і побудувати в майбутньому сучасні в’язниці.

Про це в ефірі 5 каналу розповів міністр юстиції України Павло Петренко, передає УП.

Він звернув увагу, що у Чернівцях біля СІЗО знаходиться школа, вікна якої виходять на ізолятор.

“Я дав доручення, щоб до кінця року це СІЗО було закрито, тому що в центрі міста не може бути такої установи”, – повідомив П.Петренко.

Він також поінформував, що Мін’юст почав аудит тих пенітенціарних установ, які можна закрити.

“Я дав доручення, щоб ми до кінця року провели аудит всієї системи … Наша система розрахована на 250 тисяч ув’язнених. Зараз у цих установах знаходиться близько 68 тисяч. Це пов’язано з гуманізацією законодавства”, – пояснив глава відомства.

За його словами, на даний час в’язниці фактично напівпорожні, а на їх утримання витрачаються великі гроші з бюджету держави.

Говорячи про проблему Лук’янівського СІЗО, яке знаходиться в центрі Києва, міністр розповів про ідею консервації подібних установ.

“По-хорошому, моя позиція: необхідно такі установи консервувати, майданчик виставляти на публічний конкурс … Охочих будувати в центрі міста буде багато, через публічний конкурс ми отримаємо кошти від інвестора і за рахунок отриманих коштів, щоб це не було з державного бюджету, будемо будувати сучасні європейські в’язниці”, – розповів міністр юстиції.

При цьому він додав: “Думаю, що це питання наступного року. А в цьому році необхідно зробити повну інвентаризацію”.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *